0001-2.jpg

Over The Ability Kids

Onze Visie

De naam zegt al veel: The Ability Kids. Het woord Ability heeft meerdere betekenissen, voor ons verwijst het naar het vermogen en de mogelijkheden van het kind. Dit is dan ook ons uitgangspunt als wij activiteiten organiseren. Want deze activiteiten zullen mentaal en lichamelijk nieuwe ervaringen geven. Dit is de reden dat we de volgende quote:

'Trust Your Ability Create Freedom'  hebben bedacht. We willen meegeven aan de kinderen dat zij op hun eigen vermogen en mogelijkheden kunnen vertrouwen. Met als resultaat meer zelfvertrouwen, wat naar onze mening een belangrijke waarde is voor hun toekomst.

 

Hoofdtrainer en eigenaar.

Jesper Janssen is al vijf jaar actief als trainer & coach

IMG_3888.JPG

Jesper is al een tijd actief in de sportbranche en heeft gestudeerd aan de Sport Academie van Amsterdam. Judo en Kickboksen zijn de sporten die hij het langst heeft beoefend. Momenteel traint hij zelf in de zelfverdediging kunst Krav Maga. Een potje tafeltennis of een andere sport heeft hij ook veel plezier van! Oftewel, een sport-duizendpoot!


Jesper merkte al vroeg dat hij een passie heeft voor het werken met kinderen. Toen hij zijn eerste stage ging lopen in de recreatie en sport sector kwam hij erachter dat hij een kwaliteit heeft om met kinderen te werken. Dit is zeker opgemerkt tijdens zijn sportopleiding. Zie het filmpje onderaan de pagina wat er gezegd werd over hem tijdens zijn diploma uitreiking.

Tijdens zijn schoolperiode heeft hij gezien dat het bij scholen, verenigingen en andere sportorganisaties dat het vaak gaat om het behalen van iets. Dit kan voor een mooi doel zorgen. Jesper gelooft echter dat het niet gaat om het doel, maar om de weg ernaartoe. Dit is een perspectief die hij graag deelt met de wereld en de kinderen die hij begeleidt.

 

Een mooi compliment over Jesper op zijn diploma uitreiking.

 

Creatief talent en leraar

Drs. Francina van Riel is al 4 jaar leraar en orthopedagoog.

IMG_20200411_134310.jpg

Francina werkt al van jongs af aan met kinderen, gestart met oppasadressen en als vrijwilliger op een kinderboerderij en uiteindelijk de opleiding

tot master in de orthopedagogiek en een bachelor tot leraar. Francina heeft veel kennis over de ontwikkeling van de kinderen en veel praktische ervaringen opgedaan in het werk als leraar en orthopedagoog. Creativiteit en onderwijs kunnen natuurlijk niet zonder elkaar. Elke dag voor de klas vraagt de nodige creatieve ingevingen om lessen uit te voeren of met spontane situaties om te gaan. 

De meeste leerlingen die Francina heeft begeleid als orthopedagoog kwamen met faalangst of leerachterstanden bij haar. Door veel oefenen op verschillende manieren, veel humor, persoonlijke connectie en veel geduld kruipen de leerlingen langzaam uit hun schulp en leren ze te vertrouwen op hun eigen vermogen.

Als onderdeel van The Ability Kids help ik vooral met het mee bedenken van de activiteiten en regelmatig met de uitvoering ervan.

 

Jesper de hoofdtrainer heeft een positieve en pedagogische benadering en geeft de kinderen zelfvertrouwen. Op een speelse manier leert hij de kinderen weerbaarheid en verantwoordelijkheid met elkaar en voor elkaar. We merken aan onze dochter dat ze fanatiek meedoet en met veel plezier deelneemt.
Er heerst altijd saamhorigheid in de groep met jongens en meisjes door elkaar.

Eduardo Avila

unnamed_edited.jpg
 

Stel hier een vraag of meld je direct aan.

Bedankt voor de inzending!